Gândește verde! Plantează! Fii responsabil!

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Grigore Antipa” Botoșani  s-au alăturat  şcolilor din  România,   în Campania  Națională  Ziua  Verde  a Eco- Școlilor din România, organizată de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie,  în data de 29.11.2021, la activitatea comună de plantare a unui pom fructifer sau  arbust.  Cei  mai inimoși și săritori au fost elevii din clasa a VI a C,  care au continuat eco-activitatea de plantare și în perioada vacanței.

      Cu entuziasm și voie bună, elevii au plantat împreună cu membrii familiei lor, în curtea sau grădina proprie, diverse soiuri de pomi fructiferi: meri, peri, pruni, cireși, caiși. Unii elevi au dorit să-și înfrumusețeze  mediul ambiental plantând și specii de arbuși decorativi sau flori de toamnă. Elevii au considerat că a fost o activitate plăcută de socializare și relaționare cu cei din jur, într-o zi frumoasă de toamnă, plină de experiențe benefice pentru toți.

      Prin  această  activitate,  organizată de profesor  Lăcrămioara Cocuți, coordonator

Eco-Școală, s-a urmărit conştientizarea și responsabilizarea elevilor cu privire la  necesitatea implicării directe în dezvoltarea spaţiilor verzi, dezvoltarea  motivației și interesului pentru o calitate mai bună a vieții și un mediu mai sănătos.  

 

Franț Denisa

Clasa a VI a C

Școala Gimnazială ,,Grigore Antipa” Botoșani