GÂNDEȘTE/CONCEPE ÎN INTERIORUL CUTIEI

Școala Gimnazială ”Grigore Antipa”, în calitate de colaborator al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani, a realizat pilotarea externă a kit-ului metodologic conceput în cadrul proiectului Erasmus+, acțiunea cheie A2, THINK INSIDE THE BOX! A Methodological STEAM Toolkit for Schools (GÂNDEȘTE/CONCEPE ÎN INTERIORUL CUTIEI! Un set de instrumente metodologice STEAM pentru școli), co-finanțat din fonduri europene, Nr. 2020-1-LT01-KA201-077987.

Pilotarea externă s-a concretizat prin realizarea de produse care modelează principiile și noțiunile kit-ului metodologic, cu stimularea și valorificarea creativității, spiritului inovativ, gândirii criticii, capacității de rezolvare a problemelor, abilităților practic-aplicative, lucrului în echipă și colaborativ al elevilor. În această acțiune, au fost implicați 18 elevi din clasa a VIII-a A, coordonați de prof. Chițan Mihaela și prof. Andriesei Alexandra.

Au fost incluse activități semnificative: instruirea inițială a profesorilor, stabilirea grupurilor de elevi participanți, parcurgerea etapelor teoretice, formarea echipelor de lucru, conceperea și realizarea cutiilor, testele de deplasare a bilelor, corecțiile operate, construirea sistemului de cutii, verificările și testările finale, prezentarea produselor de către elevi).

Galeria alăturată ilustrează modul în care au fost realizate produsele de către echipele de elevi, sub coordonarea profesorilor lor.