Primăvara – o rază de soare, un mărţişor, un zâmbet ...

Primăvara, anotimpul renașterii naturii, ne face să simțim energia unui alt început. An de an, avem senzatia că renaștem odată cu primul mugur, cu primul fir de iarbă săgetat spre cer.

Natura ne anunță că primăvara a bătut la geam… și noi, cu mic, cu mare, bucuroși, am deschis fereastra, și atunci am primit mângâierea soarelui de primăvară… Apoi împreună am descoperit „vestitorii primăverii”, iar pe ea am poftit-o la noi în clasă, căci în inimă o purtăm mereu. La început timidă, dar apoi prinzând curaj, primăvara s-a instalat la noi în clasă…când noi încercăm să găsim o temă pentru acest proiect.

Această metodă la care copilul este liber să creeze, căci acesta este verbul cu care operează disciplina Arte vizuale și abilități practice, și nu numai. În cadrul acestor activități se îmbină cât mai armonios utilul cu plăcutul, copilul construind noi produse utilizând toate formele de activitate: jocul, învățarea, munca și creația.

În fiecare an, în prag de primăvară, în fiecare sală de clasă se derulează proiecte educative despre renașterea naturii, despre mărțișoare, despre ziua de 8 martie. Elevii lucrează cu plăcere realizând adevărate opere de artă din mărțișoarele pe care le vor oferi sau darurile pentru mame. Și în acest an, cu mic cu mare au muncit și vă prezentăm din creațiile copiilor...