În armonie cu natura

Dragi iubitori de natură,

 

După cum bine știți, pe data de 9 mai am sărbătorit Ziua Uniunii Europene iar pe 22 aprilie am sărbătorit și Ziua Pământului. Pentru a marca aceste zile cum se cuvine, elevii școlii noastre au pus la cale o frumoasă eco-acțiune.Este vorba despre elevii clasei a V-a C, coordonați de profesorul -diriginte Lăcrămioara Cocuți, care au profitat de revenirea în băncile școlii pentru a planta flori în curtea acesteia. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât pe 10 mai s-a sărbătorit Ziua Păsărilor și a Arborilor. Ce poate fi mai potrivit pentru a marca toate aceste zile decât să petrecem timp în natură, împreună, și să contribuim la întreținerea spațiilor verzi din școală?

Colegii noștri au adus fiecare câte o floare la școală, urmând să o planteze și să înfrumusețeze astfel grădina  școlii care s-a transformat într-un un spațiu ambiental colorat și vesel.

Activitatea i-a facut pe elevi să prețuiască natura și mai mult decât până acum dar, mai important, i-a ajutat să ințeleagă că lucrând împreună, orice contribuție, cât de mică, poate susține efortul nostru comun de ocrotire a mediului.

Pentru a completa întreaga acțiune, elevii au și curățat grădina, contribuind nu doar la înfrumusețarea dar și la igienizarea spațiilor verzi din jurul școlii.

Astfel, și-au declarat atât iubirea pentru natură cât și bucuria de a reveni la școală, printre colegi și flori.

Eleva Franț-Rusu Denisa Ioana

Clasa a V a C